06.10.2022

SÜTPINAR YATILI ERKEK KUR'AN KURSU İCAZET MERASİMİ YAPILDI

Şalpazarı Müftülüğü Sütpınar Yatılı Erkek Kur’an Kursumuz’un “Hafızlık İcazet Merasimi” 1 Ekim 2022 Cumartesi günü Sütpınar Yeni Camii’nde halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Programda 8 hafızımız belgelerini Şalpazarı İlçe Kaymakamı Zekeriya Murat ŞAHAN, İl Müftüsü Osman AYDIN, Belediye Başkanımız Refik KURUKIZ, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GENÇ, Mehmet KIRAN ve İlçe Müftümüz Hüseyin HACIFETTAHOĞLU’nun elinden aldı.

Programın sunuculuğunu İlçe Müftülüğümüz personeli Pirağa AKAR yaptı. Programda Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Türkiye 2.’si olan Muhammet SAKA Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra İlçe Müftümüz açılış konuşmasını yaptı. Konuşmalarında “ Hafızlarımızın Kur’an’ın lafızlarını ezberleyerek lafzın hafızı olduklarını, inşallah manasını da öğrenerek mananın alimi olacaklarını, öğrendikleri bu manayı yaşayarak mananın da amili olacaklarını ve bütün bunları samimiyetle, sağlam niyetle yaptıkları takdirde Peygamberimiz (sav)’in ifadesiyle “Ehl-i Kur’an” olacaklarını” ifade etti. Hafızlarımızı, ailelerini, onları yetiştiren hocalarımızı tebrik edip, kursumuzda görev yapıp ahirete irtihal eden merhum hocalarımızı ve yine kursumuza gönül verip, destek olup Rahmet-i Rahman’a kavuşan Kur’an sevdalılarını rahmetle ve minnetle anıp katılımcılara teşekkür etti. Programın hazırlanmasında emeği geçen müftülüğümüze bağlı bütün personele teşekkür edip, 1-7 Ekim Camiiler ve Din Görevlileri Haftaları’nı tebrik etti.

İlçe Müftümüz Hüseyin HACIFETTAHOĞLU, Şalpazarı’ında arsaları, Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlanan Şalpazarı Merkez’de 4-6 yaş Kur’an Kursu, Camii, ve Kitap Kafe şeklinde bir proje, yine 100 kişi kapasiteli bir Kız Kur’an Kursu inşaa edeceklerinin müjdesini verdi.

Kursumuzun Dernek Başkanı Rasim DEMİRCİ de kursumuzun gelir ve giderleri konusunda davetlilere bilgilendirmeler yaptı. Ardından Doç. Dr. Mustafa KARA ve Talha TAŞKIN hocalar Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler. Akabinde İl Müftümüz Osman AYDIN ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK konuşmalarını yaptılar.

Program hafızların okuyuşu, belge takdimi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GENÇ, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik KURUKIZ’ın selamlama konuşmaları, hediye takdimi, dua ve namazdan sonra davetlilere yemek ikramıyla sona erdi.