27.12.2018

Dr. Abdullah ÇOBANOĞLU

22.11.1974 tarihinde Trabzon ili Dernekpazarı ilçesi Gülen Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra Trabzon İmam-Hatip Lisesi’ne kaydoldu. 1993 yılında imam-hatip lisesinden mezun oldu. Aynı yıl üniversite imtihanın kazanıp Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne kaydoldu. 1998’de ilahiyat fakültesinden mezun oldu. 2003 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul-Pendik Haseki Eğitim Merkezi’nde “İhtisas Kursu” için açılan imtihanlara girip başarılı oldu ve iki buçuk yıl süren bu kursta dini ilimleri Arapça olarak klasik metinlerden tahsil etti. Mart 2006’da ihtisas eğitimini dereceyle tamamladı. İhtisas kursuna devam ederken bir yandan da Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı, Kelam Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine devam etti. Haziran 2006’da “Halk Arasında Yaşayan Hurafeler Üzerine Bir Alan Araştırması (Bursa-Osmangazi Örneği)” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2020'de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Merkezinde Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Kelam bilim dalında "Sa'düddİn Teftazani'de Ahlak Anlayışı" isimli teziyle doktorasını tamamladı.

19.09.1997’de Bursa’nın Büyükorhan İlçesi Elekçalı Köyü’nde imam-hatip olarak göreve başladı. Nisan 2000’de merkez Orhangazi İlçesi Gençosman Camii’ne naklen atandı. Açılan vaizlik imtihanında başarılı olup aynı yılın Aralık ayında Bursa İl Müftülüğü’nde vaiz olarak göreve başladı. 2002 yılında Sivas Levazım Depo Komutanlığı’nda kısa dönem olarak askerlik vazifesini yerine getirdi.

Haziran 2006’da Gebze vaizi olarak atandı. Ekim 2007’de açılan görevde yükselme imtihanına girip müftü oldu. Nisan 2008’de Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde ilçe müftüsü olarak göreve başladı. Kısa süre sonra yurtdışı görevini yapmak üzere Fransa’ya gitti. 4 yıl Lyon Başkonsolosluğu bünyesinde din görevlisi olarak çalıştııktan sonra Ordu İli Gürgentepe İlçe Müftüsü olarak atandı.  Yaklaşık 6 Yıl bu görevi sürdürdü. 31 Temmuz 2018 tarihi itibarı ile İlçe Müftümüz olarak göreve başladı.

Arapça, Fransızca, İngilizce bilmektedir.  Evli ve 3 çocuk babasıdır.