Trabzon İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” programı kapsamında Sürmene Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda, Camii, Din Görevlisi ve Cemaatin Önemi Üzerine Konferans verdi. Programa Sürmene İlçe Müftüsü Yusuf Kars, müftülük personeli, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferansta Dr. Çiçek, insanın yaratılışına değinerek ilk insanın ibadet görevini camide yerine getirdiğini, eşini yanına alıp çocuklarıyla birlikte namaz kıldığını hatırlattı. Ardından ilk caminin inşası ve camilerde ibadetin önemi üzerinde durdu. İlk din görevlilerinin tayini ve cemaatle birlikte ibadetin toplumsal ve manevi boyutlarını anlattı.
İl Müftüsü, aileleri ve bireyleri en yakın camilerde bir araya gelmeye, ibadeti cemaatle sürdürmeye ve çocuklarıyla birlikte cami ortamını tanımaya davet ederek, camilerin sadece ibadet değil, aynı zamanda aile ve toplum bağlarını güçlendiren müstesna mekânlar olduğunu hatırlattı.
İlçe Müftüsü Yusuf Kars program sonunda İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek’e bir tablo hediye ederken, emekli olan din görevlilerine de belge takdimi yapıldı.