23.02.2023

Çaykara- 01.01.1959
1995-2002

Mehmet GENÇ

01.01.1959 tarihinde Çaykara İlçesi Çambaşı köyünde doğdu. Küçük yaşta Kur an-ı Kerim ve Arapça eğitimini kendi köyünde amcası ve dayısından aldı. İlkokulu kendi köyünde, Ortaokulu Ataköy de okumuştur. Dedesi Bıyıkoğlu Ahmet Efendi Çaykara da tanınmış eski hocalardandır. Dayısı Şemsettin ŞAHİN in delaletiyle Giresun İmam Hatip Lisesine kaydolmuş ve 1978 yılında İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan İmam Hatiplik sınavından sonra Rize İli Çayeli İlçesi Başköy (Senoz) Camiine İmam Hatip olarak atandı. Burada görev yaparken İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ni ( Ogünkü adıyla İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü ) kazandı. ve 1982-1983 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini Bitirdi. 1984 yılında Zonguldak Müftü yardımcılığına atandı. Görevde iken Asteğmen olarak askerliğini tamamladı. 1987 yılında Sivas İli Yıldızeli İlçesi Müftülüğüne atandı. Orada 8 yıl görev yaptıktan sonra 1995 yılında Trazon İli Vakfıkebir İlçesine Müftü olarak atandı. Burada 7 yıl görev yaptıktan sonra 2002 yılında Almanya nın Münih şehrine Din görevlisi olarak görev yapmak üzere önce Dachau sonra Münih merkez İmpler Strasse deki Camide 4 yıllık görevini tamamlayarak 2006 yılının kasım ayında yurda döndü. 2006 yılı Aralık ayında Of İlçe Müftülüğüne atanması yapılmış olup halen 2007 yılının Şubat ayınından beri bu görevi yürütmektedir. Az miktarda Fransızca, orta derecede Almanca, İngilizce ve Arapça dili bilmektedir. Evli ve 5 Çocuk babasıdır. Hobileri Güreş, Futbol, Voleybol, Satranç ve bilgi yarışmaları.