T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Vakfıkebir Müftülüğü

15.04.2026

VAKFIKEBİR’DE “FOTOĞRAF VE İNSAN” TEMALI ANLAMLI BULUŞMA

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan KYK Manevi Rehberi İmam Hatip Ali Karaş’ın öncülüğünde, Vakfıkebir Adnan Demirtürk Yurdu öğrencilerinin katılımıyla “Fotoğraf ve İnsan” temalı bir seminer programı gerçekleştirildi.

Programa, Trabzon’un yetiştirdiği değerli fotoğraf sanatçılarından Sayın Fatih Muhammet Topal konuşmacı olarak katıldı. Sanatçının, öğrencilerle birebir ilgilenerek mesleki tecrübelerini samimi bir ortamda paylaşması, katılımcılar açısından oldukça verimli ve ilham verici oldu.

Seminerde fotoğrafın sadece bir sanat dalı değil, aynı zamanda insanı, duyguyu ve hikâyeyi anlatan güçlü bir ifade biçimi olduğu vurgulandı. Öğrenciler, fotoğraf sanatının incelikleri hakkında bilgi edinmenin yanı sıra, estetik bakış açısı kazanma fırsatı da buldu.

Programın düzenlenmesinde katkı sağlayan Vakfıkebir Fotoğraf Sanatçıları Topluluğu ile Halk Eğitim Merkezi personeline misafirperverlikleri ve destekleri dolayısıyla teşekkür edildi.

Etkinlik kapsamında dile getirilen, “Bir kare fotoğraf, bin kelimeye bedeldir; içinde insan varsa o kare artık yaşayan bir hikâyedir.” sözü, programın ana fikrini yansıtan anlamlı bir ifade olarak hafızalarda yer etti.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü KYK Manevi rehberi İmam Hatip Ali Karaş, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunan bu tür sanat odaklı etkinliklerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.