24.07.2017

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI ÖNCESİ İLÇEMİZ MÜFTÜSÜ HÜSEYİN KÖKSAL’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla; şehitlerimiz anısına ilçede düzenlenecek olan programlarla ilgili bilgilendirmede bulunan Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, FETÖ Terör örgütü ve hain kalkışma ile ilgili de önemli mesajlar verdi.

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, 15 Temmuz Şehitleri anısına ilçede düzenlenecek olan anma programlarıyla ilgili; “15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde halkımızı, genç nesilleri özellikle geleceğin büyükleri ve karar alıcıları olan çocukları bu meselenin gerçek nedenleri ve müsebbipleri konusunda bilgilendirerek mukaddes değerlerle ilgili müteyakkız bir anlayış farkındalığı oluşturmak istiyoruz” dedi.

Müftü Köksal, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli üniformasının altına saklanan bir grup hain, düşmanların talimatıyla milletin kısıtlı imkânlarıyla tedarik edilen silah donanımını millete, vatana, istiklale ve mukaddes değerlere yönelterek darbeye teşebbüs etti. 249 şehit ve 2196 gazi, bu kalkışmayı canlarıyla püskürtmüş, vatanımızı yeniden bize armağan etmiştir.

İhtiraslarının esiri olmuş zavallı güruh, kişisel ve örgütsel çıkarları için vatanı müstemleke haline getirmek dâhil her şeyi yapabileceklerini göstermişlerdir. Üstelik ikiyüzlülüğe uydurulan takiyye kılıfı ile yıllarca birçok Müslümanı din ile Allah ile aldatmış, toplumun ahengini bozmuş, vahdete zarar vermişlerdir.  En büyük zararı dine, dindara, vatana, vatansevere, bayrağa ve mukaddesata vermişlerdir. İhtirasları, onları düşmanla işbirliğine sürüklemiş, Kur’an’ın buyrukları ve Peygamber’in uygulamaları da onları vatana ihanetten alıkoyamamış, arzu ve isteklerinin esiri olmuş, hevâ ve heveslerini tanrı edindikleri anlaşılmıştır.

Aslında yaşanan bir mülahaza, hayatı anlayış ve algılayış, şartsız teslimiyette muhatabın kim olacağı, beşer cinsinden tabi olmaya layık olanın kim olduğu sorudur.

Tabii ki, bir ihanet projesiyle uyuşturulmuş ve hipnotize edilmiş bir kitle kendisine telkin edilen bidatı, hurafeyi ve gizemi din olarak kabul etmiştir. Peygamberin uygulamalarını toplumsal hayatın tâ ortasına yerleştireceğine; peygamberi, rüyalarla, ait oldukları gruba müjde vermekle meşgul, gizemli bir figür haline getirmiş, sanal bir din anlayışını benimsemişlerdir.

Bu durumda bilinmesi gereken en önemli husus, dini bilginin kaynağı nedir ve bu nereden alınmalıdır. Yaz Kur’an Kursları bu sebeple çok önemlidir. Zira devletimiz Diyanet İşleri Başkanlığı marifetiyle, yerelde müftülükler kanalıyla her yaştan vatandaşına tabi ki, çocuklara dini öğretme görevini, bütün imkânlarını seferber ederek yerine getirmektedir. Din, kendi içinde aidiyet oluşturmuş herhangi bir gruptan değil bu işe gönül vermiş ve mesai harcamış bizzat işi bu olan, devletin himayesinde ve kontrolünde olan, İslam’ın ana kaynaklarını referans alan Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan öğrenilmelidir.

Dün İstiklal mücadelesi günlerinde olduğu gibi bugün de milletimizin kendi izzet ve haysiyetine sahip çıkması, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden tankların önüne yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını din-ü devlet mülk-ü millet, istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak için toplumsal bilince katkı sağlamaya yönelik İlçemiz Müftülüğünce bir dizi program düzenlenmiştir. Bu vatanı bize armağan eden bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

Hüseyin KÖKSAL
Vakfıkebir İlçe Müftüsü