20.12.2023

YILIN SON DİN GÖREVLİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan din görevlileriyle, 2023 Yılı Son mutat personel toplantısını gerçekleştirdi.

İlçe Müftüsü Şükür Küçük başkanlığında Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Şef Refik Altuntaş, Trabzon İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Hüseyin Usta ve din görevlileri katıldı.

Müftü Küçük' ün açılış konuşmasını müteakip Rıdvanlı Mahallesi Raşi Camii İmam Hatibi  Kazım Yılmaz Tin Sûresi ni okudu. Müftü Küçük, okunan ayetlerin içerdiği mesajları paylaştı.

Tin Sûresinin   anlamı ;

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla

Tîn'e ve zeytûn'a andolsun. ﴾1﴿ Sinâ Dağına andolsun, ﴾2﴿ Bu güvenli şehre (Mekke'ye) andolsun ki, ﴾3﴿ Biz, gerçekten insanı en güzel bir biçimde yarattık. ﴾4﴿ Sonra onu, aşağıların aşağısına indirdik. ﴾5﴿

Ancak iman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapanlar başka; onlar için kesintisiz bir ödül vardır. ﴾6﴿ Artık bu kanıtlardan sonra (ey insan!) sana dini inkâr ettiren şey nedir? ﴾7﴿ Allah hüküm verenlerin en âdili değil midir? ﴾8﴿

Muhakkak ki Allah doğru söyledi

Toplantıya katılan Trabzon İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı, aynı zamanda bağımlılıkla mücadele Koordinatörü olan Hüseyin Usta Bağımlılık ile ilgili din görevlilerinin neler yapabileceği, bağımlıkla mücadele konusunda irtibat kurulabilecek resmi ve sivil kuruluşlar ve işlevleri hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Toplantı gündem konularının personele aktarılması ile devam etti. Personelin görüş, öneri ve düşüncelerinin de dinlenmesiyle toplantı sona erdi.