28.02.2020

DEREGÖZÜ MAHALLESİNDE ENGELLİ VE HASTA VATANDAŞLAR ZİYARET EDİLDİ

Vakfıkebir İlçe Müftülüğünce, ilçeye bağlı Deregözü Mahallesi’nde ikamet eden engelli ve hasta vatandaşlar ziyaret edildi.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nü temsilen Şef Refik Altuntaş, beraberinde İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörü İmam Hatip Nurettin Karaca, Deregözü Mahallesi Merkez Camii İmam Hatibi Mecit Furuncu ve İmam Hatip Mithat Güdü ile birlikte, ilçeye bağlı Deregözü Mahallesi’nde ikamet eden Ayşe ve Aslan Menteşe ailesinin zihinsel engelli çocukları Suna Menteşe (24) ve Tamer Menteşe (20) ile Alzheimer hastası olan ve gelini ile birlikte oturan 100 yaşındaki Hüseyin Çobantürk’ü ziyaret ettiler.

Ziyaretçi grubu ziyaretlerinde engelli vatandaşların ve birlikte oturdukları aile bireylerinin hâl ve hatırlarını sordu, kendileriyle bir süre sohbet etti, engelli ve hasta vatandaşların engel durumları ve yaşam şartları ile ilgili bilgi aldılar. Ziyaretçiler ayrıca engelli ve hasta vatandaşlarla ailelerine sabır, kolaylık, sağlık ve afiyet temennisinde bulundular.

İlçe müftülüğünce, merkez ve mahallelerde yaşayan engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlara yönelik, program dahilinde sürdüren ziyaretlerin yanısıra, müftülük bünyesinde hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda görevli personel ve din görevlilerince de hastanede yatan hastalar ve yakınları belli aralıklarla ziyaret ediliyor.