08.02.2024

Müftülüğümüzce “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampları" gerçekleştirildi.

Müftülüğümüzce 29 Ocak-31 Ocak 2024 tarihleri arasında Hacı Bayram Yatılı kuran kursumuzda 26 erkek öğrencimizin katılımıyla ara dönem gençlik kampı düzenlendi. Kamp, Din Hizmetleri Uzmanlarımız Bekir BEKTAŞ, Hasan Hüseyin ALEMDAR, Din Görevlilerimiz İbrahim HELVACI ve Mustafa ÇELİK hocalarımızın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Kamp süresince 5 vakit camide cemaatle namaz, dini bilgiler, oyun etkinlikleri, Kudüs konulu konferans, Ahievrendede camiinde sabah namazı buluşması, Ali Şükrü Bey'in kabrini ziyaret, halı saha maçı, engelli farkındalık eğitimi gibi faaliyetler gerçekleştirildi. Kamp kapanış programına İl Müftümüz Selami AYDIN katılarak öğrencilere katılım belgelerini ve hediyeleri takdim etti.

Müftülüğümüzce 31 Ocak-02 Şubat 2024 tarihleri arasında kız öğrencilere yönelik Boztepe Yatılı kuran kursunda ara dönem gençlik kampı düzenlendi. Kamp, Bayan Vaizelerimiz Nagihan CİHAN ve Hatice KURT'un koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Programımızda Kur’an-ı Kerim ezber tekrarı, Yazı Atölyesi, Bir Filistin Masalı, Magnet Atölyesi, Sorun Cevaplayalım Bölümü, Pasta Atölyesi, Sinema Etkinliği, Hikaye ile kendimi anlatıyorum bölümü ve oyunlu etkinlikler gerçekleştirildi. Bir ikindi vaktinde Osmanlı Caminde cemaatle namaz kılındı. Sabah namazı Ahi Evren Camiinde kılındı. Ahi Evren Türbesi Ziyaret edildi. Son gün öğrencilerden kamp ile ilgili görüşlerini içeren mektuplar alındı. Kampın kapanış programına İlçe Müftümüz Dr. Selami BAĞCI, İl Müftü Yardımcımız Ayşe YILMAZ ve Trabzon Vaizimiz Nuray ÖZBEN hocalarımız katılarak hediyelerini ve katılım belgelerini takdim ettiler.